IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Karma показа първия си електрически автомобил

SC1 Vision има 8 радара, по 6 сензора и външни камери

Karma показа първия си електрически автомобил

Американската компания Karma Automotive, известна преди като Fisker, представи първия си изцяло електрически автомобил. Производителят нарича своя модел "заявка за посоката на бъдещите продукти на Karma в технологията и дизайна".

Karma SC1 Vision

Компанията представи концепта, наречен SC1 Vision на събитието Pebble Beach Concours d'Elegance. Моделът е електрически хиперавтомобил създаден на платформа, разработена от самата Karma Automotive.

Karma SC1 Vision

"SC1 е бъдещето на Karma. Проектиран за по-малко от 12 месеца, това е електрическо превозно средство, което използва невероятния език на дизайна на марката и иновативната интеграция на технологиите, станали възможни благодарение на нашата съвместна стратегия за отворена платформа", заяви изпълнителният директор на компанията д-р Ланс Чжоу.

Karma SC1 Vision

Засега базираната в Калифорния компания реши да не разсекретява техническите характеристиките на модела. Известно е обаче, че SC1 Vision е оборудван с осем радара, шест сензора Lidar и половин дузина външни камери.

Karma SC1 Vision

През 2013 г. Fisker Automotive обяви фалит, а активите й бяха придобити от китайската Wanxiang Group. Оттогава в компанията бяха инвестирани значителни средства, а две години по-късно бе взето решение тя да бъде преименува на Karma Automotive.

Снимки: Karma Automotive

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Валери ( преди 4 години )
    Какво значи проектиран и проектиран, а може би журналята ползват гугъл преводача без да четат постовете си...
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Кибертрон ( преди 4 години )
    Представили са картинка. По-хубава от на Мерчев, но все пак е картинка.Разликата е, че ще завлекат повече милиони от Мерчев. И за разлика от него може и да изкарат поне няколко работещи бройки.