fallback

Още 50 конски сили за VW Golf GTI TCR от Abt

Тунинг проектът се изравни по мощност със състезателната версия

VW Golf GTI TCR е един от най-вълнуващите хотхеч автомобили на пазара, тъй като става въпрос за серийна версия, която е много близка до състезателния автомобил по правилата на TCR – формулата за туристически автомобили, наследила правилата на WTCC.

А когато тунинг специалистите от Abt добавят и нещо от себе си, то Golf GTI TCR става още по-интересен. Серийният GTI TCR е с мощност 290 конски сили, от Abt осигуряват още 50, с което тунинг проектът се изравнява по мощност със състезателния Golf. Максималният въртящ момент също е увеличен с 50 Nm – от 380 на 430. Максималната скорост на колата вече е 265 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч е подобрено с 0,2 секунди.

Към спортното окачване на GTI TCR се добавят пружини и амортисьори на Abt, както и стабилизиращи щанги, дело на компанията.

Автомобилът вече стои по-ниско, а външният му вид се променя сериозно и от новите 20-инчови лети джанти. Все още обаче няма информация с колко точно ще се отразят на цената на GTI TCR подобренията, дело на Abt.

fallback
  • #2
    guru ( преди 4 години )
    Има ли значение за колко ускорява?
  • #1
    тру ( преди 4 години )
    Да вземат да напишат и колко е ускорението...
fallback
Последни