IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi разсекрети уникалния суперседан RS8

Автомобилът е направен още през 2013 г., но досега се държеше в тайна

Audi разсекрети уникалния суперседан RS8

В рамките на празненствата по случай на 25-годишнината на RS-моделите в експозицията Audi Forum Neckarsulm се появи един необичаен автомобил, който досега беше държан в тайна от компанията. Това е прототипът RS8, създаден още през 2013 г.

Досега най-нестандартният автомобил в семейството Audi A8 беше купето A8 от 1997 г., но по всичко личи, че той ще отстъпи мястото си на това RS8. То е построено през 2013 г. на базата на предишната генерация на S8, която разчита на 4,0-литров V8 с турбо, развиващ 520 к.с.

Audi RS8

Ясно е, че при RS8 мощността на двигателя е по-голяма, но от Audi предпочитат да запазят мълчание по въпроса. Седанът също така има подобрена аеродинамика, снижено окачване, 21-цолови джанти и керамично-карбонови спирачни механизми.

Машината е получила матрични светодиодни фарове и цифров приборен панел Audi Virtual Cockpit. В салона е използван карбон, а вместо сребристия бутон за стартиране на мотора (като при S8) е поставен оранжев селектор в стила на моделите на Lamborghini. Той се намира на централната консола под блока на климатика.

Audi RS8

Спортният волан е от кожа и алкантара, а от страната на пътника има подвижна част на предния панел. Отсъстват клавишите на електрическата ръчна спирачка, както и елементи на управление на информационно-развлекателната система MMI. Прототипът обаче е получи акустика Bang & Olufsen.

Снимки: Audi

0 от 500