IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Mercedes GLA идва във Франкфурт

Кросоувърът ще е близнак на А-класата, поне по отношение на техниката

Новият Mercedes GLA идва във Франкфурт

Премиерата на новия Mercedes GLA се очаква да е едно от големите събития на салона във Франкфурт през септември, като все по-често се появяват и кадри от изпитанията на предсерийните прототипи.

Второто поколение на GLA ще използва отделни стилистични детайли от А-класата, която е използвана за основа при създаването на кросоувъра, освен това се очаква, че новият модел ще е по-нисък в сравнение с предшественика си.

Що се отнася до интериора, то той също ще е сходен с този на А-класата, както и с решенията, използвани при другите компактни модели на марката.
GLA ще влезе в постоянно растящото семейство на Mercedes от такива модели, които използват платформата MFA: хечбекът А-класа, както и версията му седан, купето с 4 врати CLA, комбито CLA Shooting Brake и MPV-моделът В-класа.

Mercedes GLA

По отношение на техниката, новият GLA ще е почти близнак на А-класата – това важи за двигателите, скоростните кутии и технологиите, които ще се използват на борда на новия модел.

Основен мотор ще е 1,33-литровият бензинов мотор с турбо, разработен съвместно с Renault-Nissan. Този мотор ще се предлага в два варианта на мощност, а на върха на бензиновата гама ще е 2-литров турбо агрегат. В гамата ще влиза и 1,5-литров турбодизел.

По-късно в жизнения цикъл на GLA ще се появи и AMG-версията на модела GLA 45, като се очаква тук мощността да е над 400 конски сили, а GLA 45 да се предлага и със задвижване 4х4.
Снимки: Autocar

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Е, сори, ама нищо хубаво не прочетох. Това не е мерцедес, не е джип, не е различен от малък хечбек и не ме кефи грам. Добре, че не са анонсирали цените...