IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефката на Citroen: Автомобилите не са обречени

Личната кола означава свобода и хората няма да се откажат от нея, вярва Линда Джаксън

Шефката на Citroen: Автомобилите не са обречени

Шефът на Citroen Линда Джаксън заяви, че автомобилната индустрия трябва да демонстрира, че автомобилите осигуряват „свобода на хората”, за да останат важна част от транспорта на развитите общества.

Изказването на Джаксън пред списание Autocar беше провокирано от все по-сериозните ограничения, пред които се изправят автомобилите и техните производители, като те основно се подчиняват на битката за намаляване на вредните емисии, както в големите градове, така и на територията на цели държави.

Линда Джаксън

„Мисля, че хората имат лошо мнение за автомобилната индустрия по най-различни причини – обясни Джаксън. – Вече всеки е готов да отрече автомобила и постоянно се твърди, че скоро ще е невъзможно да се използват автомобили в големите градове и как колите ще загубят битката с обществения транспорт. Ние искаме да кажем: „Почакайте малко, хората искат свобода и мобилност.”

Джаксън илюстрира думите си с концепта Ami One на Citroen, създаден по случай 100-годишния юбилей на френската марка.

„Като производители ние трябва да изведем на преден план модели, които не замърсяват околната среда и които осигуряват безопасност, трябва да спазваме всички правила, но и да покажем, че самостоятелното придвижване може да бъде забавно.

„Ami One e пример за това – с него показвам, че с него преследваме цели, които са важни за обществото, но в същото време защитаваме и индивидуалната свобода. Защото ако в големите градове бъде забранено всичко, тогава няма да можем да се придвижваме.”

Джаксън потвърди, че Citroen планира да електрифицира цялата си моделна гама до 2024 година, както и че групата PSA се готви „напълно да се вмести” в новите правила на ЕС за нивата на вредни емисии, основно що се отнася до нивата въглероден двуокис.

„Няма да плащаме никакви санкции и глоби, ще отговорим на новите правила, тъй като това е важно за имиджа ни, както и за развитието на бизнеса ни от етична гледна точка”, допълни Джаксън.

0 от 500