IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren спира 600LT Coupe от производство

Откритата версия на модела засега остава на конвейера

McLaren спира 600LT Coupe от производство

Британският производител McLaren обяви, че произвежда последни бройки от модела 600LT Coupe във фабриката си в Уокинг.

Купето 600LT се базира на модела 570S и е третият автомобил от серията LT (long tail, или „удължена задна част“) и вторият след 675LT, който може да се използва по обществените пътища. Разликите между 600LT и 570S, са намаленото с 96 кг тегло, както и увеличената мощност до 600 к.с. С тези подобрения цената на модела, който е лимитиран в серия от 1000 бройки, започва от почти 200 000 паунда.

Една от последните бройки на 600LT Coupe ще бъде продадена от дилъра на марката в Лондон. Въпреки, че версията Coupe ще бъде спряна от производство, от компанията споделят, че кабриолетът Spider все още е достъпен за поръчка.

Според Дейвид Гилбърд, изпълнителен директор на компанията, моделът 600LT Coupe има важна роля в развитието на дъщерната компания Longtail. По думите на Гилбърд, фактът, че 600LT е разработен от McLaren Special Operations, прави колата още по-специална за клиентите.

0 от 500