IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi си иска обратно колите на Меси и компания

Новата марка Cupra ще стане спонсор на "Барселона"

Audi си иска обратно колите на Меси и компания

Германският производител Audi прекрати сътрудничеството си с футболен клуб "Барселона", което продължи повече от 10 години, съобщават медиите в Испания.

Според информациите, контрактът е изтекъл още на 30 юни и сега от Audi искат футболистите на "Барселона" да върнат автомобилите, които са използвали. След сключването на договора играчите имаха право да си изберат какъвто искат модел на германския производител.

Audi RS6

Суперзвездата на каталунците - Лионел Меси, например, получи Audi RS 6, чиято цена е 140 000 евро. В гаража си аржентинският нападател има и Audi SQ7, с което често се придвижва за тренировките на тима.

Причините за прекратяването на контракта не разкриват, но медиите в Испания твърдят, че  Audi са недоволни от поведението на футболистите на "Барселона". Повече от тях, сред които и големите звезди на отбора, често използват за пътуванията си автомобили, произведени от конкуренти на компанията от Инголщад.

Очаква се, съвсем скоро клубът да има нов автомобилен спонсор. Това ще бъде марката Cupra - новият спортен бранд на SEAT, който се появи на пазара през 2018 г. До момента той има само един модел - кросоувърът Ateca, който разполага с 2,0-литров бензинов турбомотор с мощност 300 к.с. и 400 Нм въртящ момент.

Снимки: Audi

 

0 от 500