IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Navara стана електромобил

Пикапът Dongfeng Rich 6 EV се продава за 18 900 долара

Nissan Navara стана електромобил

Много големи автомобилни производители успешно си сътрудничат с китайските компании на местния пазар. Японската Nissan, например, споделя опит с Dongfeng. Всичко това доведе до електрически пикап, базиран на Nissan Navara.

Заслужава да се отбележи, че моделът доста усърдно експлоатира външния вид на донора, така че в него лесно можете да разпознаете японския пикап. Разбира се, не се е разминало без уникални елементи - новата оптика, голямата радиаторна решетка и различната предна броня придават собствено лице на модела Dongfeng Rich 6 EV.

Dongfeng Rich 6 EV

Основната разлика, разбира се, е двигателят. Човек може да си помисли, че електрически пикап е доста странно нещо. Въпреки това изглежда, че сме изправени пред възникваща тенденция през следващите години. Ако си спомняте, скоро на пазара се очаква да се появи електрически пикап на американската компания Rivian, който, според всички прогнози, ще бъде огромен хит. Тесла планира да направи същото.

Под капака на Dongfeng Rich 6 EV се крие електромотор, който развива мощност от 163 к.с. и 420 Нм максимален въртящ момент. Батерията с капацитет от 68 кВтч осигурява пробег от 400 км, но според обичания от китайците стандарт NEDC, който обаче се счита вече за доста остарял. Намаляването на пробега със 100-150 км изглежда реалистичен сценарий.

Dongfeng Rich 6 EV

Интересното е, че товароподемността на електрическия пикап се е увеличила до 879 кг - с 64 повече в сравнение с бензиновия Dongfeng Rich 6. Максималната скорост е ограничена до 110 км/ч. Очакваната цена за китайския пазар, като се вземат предвид държавните субсидии, е около 18 900 долара. Още не е ясно дали моделът ще се появи и на пазарите в останалия свят.

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    а бяха времена, когато под всяка статия за ваг и тойота имаше по 100 коментара миниум. дошо, миризмата, вагенското фенче, казанлъшкия ангал с б4-ворката на трупчета...всички се покриха ***. че и остарях мамицата му и живот...
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Автомедия, оправете си системата за коментари, че ще си загубите и малкото пишещи потребители... или ще е грешна капча или неочаквана грешка... понякога не може да се поства коментар с часове..