IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG GLC 43 получи допълнителна мощност

Обновяването засегна е купеобразната версия на кросоувъра

Mercedes-AMG GLC 43 получи допълнителна мощност

Компанията Mercedes-Benz обнови модела GLC по-рано тази година, като на автосалона в Женева показа стандартния вариант на кросоувъра. Малко по-късно - на изложението в Ню Йорк беше представена и версията GLC Coupe. Сега германският производител разкрива информация за модификациите GLC 43 и GLC 43 Coupe, които се получили модернизиран двигател.

Всъщност, фейслифтът идва точно в средата на жизнения цикъл на моделите, които се появиха през 2016 г. Във външния вид на двата автомобила той засяга най-вече предната част с новата решетка на AMG в стил Panamercicana, променените LED-светлини и преработените брони. За модела се предлагат и нови джанти с размер от 19 до 21 цола.

Mercedes-AMG GLC 43 Coupe

В салона вече е включена новата операционна система MBUX, която се използва от новите модели на Mercedes-Benz. Тя се управлява от 10,25-инчов  тъч-пад между предните седалки или от мултифункционалния волан. Като опция се предлага жестово управление и гласови команди.

Най-голямата промяна е при задвижването. Кросоувърът и крос-купето продължават да разчитат на досегашния 3,0-литров туин-турбо V6 двигател, но неговата мощност е увеличена от 362 на 385 к.с. Това е постигнато благодарение на промяна на софтуера на мотора. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,7 секунди, което е с 0,2 секунди по-бързо от досега.

Mercedes-AMG GLC 43 Coupe

Скоростната кутия си остава същата - 9-степенна "роботизирана", която е свързана с фирмената система за задвижване на четирите колела. Водачът има на разположение и новия AMG Dynamics селектор с 5 режима на работа - Slippery, Comfort, Sport, Sport+ и Individual.

Продажбите на двата автомобила стартират през есента, като се очаква промените по тях да увеличат и цената им с около 1500 - 2000 евро.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Mercedes-AMG

0 от 500