IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche тества виртуална реалност в моделите си

Проектът се осъществява заедно със стартъпа Holoride (ВИДЕО)

Porsche тества виртуална реалност в моделите си

Автомобилният производител Porsche и стартъпът Holoride са започнали да тестват VR-гарнитури, свързани с информационно-развлекателната система на колите. Очилата за виртуална реалност ще бъдат използвани от пътниците на задната седалка. Премиерата на технологията ще се състои на автомобилното изложение във Франкфурт през септември.

Porsche-VR

Основната особеност на технологията се крие в това, че тя взаимодейства с автомобила. Очилата са оборудвани със сензори, които могат да "разчитат" маневрите на превозното средство, а системата в реално време "създава" картина на виртуална реалност. Освен това, пътниците ще могат да зададат продължителността на играта в зависимост от времето за пътуване.

По думите на ръководителя на проекта за интелектуална мобилност в Porsche AG, разработката на Holoride открива нови хоризонти за забавление в автомобила. В самия стартъп очакват да започнат масовото въвеждане на VR-гарнитурите в колите през следващите три години. В началото на 2019 г. Holoride показа как първата версия на устройството й работи в автомобил на Audi (виж видеото).

0 от 500