IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Leaf ePlus надви Tesla Model S на писта

Американският електромобил се провали заради прегряване на батерията (ВИДЕО)

Nissan Leaf ePlus надви Tesla Model S на писта

Електрическият Nissan Leaf ePlus победи Tesla Model S на писта в Япония. Състезанието се състоя от 14 обиколки и първенецът се оказа доста изненадващ, защото лидерът стана очевиден още от първите минути на гонката.

Nissan-Tesla

Веднага след старта Tesla Model S се откъсна от Nissan Leaf ePlus и водеше в течение на над половината състезание. Японският електромобил не спря да преследва американския, но така и не успяваше да го изпревари. Той постоянно се приближаваше до Model S за кратко, след което обаче лидерът бързо се стрелваше напред.

Nissan-Tesla

Състезанието се реши в 11-ата обиколка, когато Leaf ePlus не само успя да изпревари Tesla, но и да се откъсне от нея на достатъчно голямо разстояние. Според някои данни, тогава батерията на американския електромобил започнала да прегрява и той започнал да се движи в полуаварийна ситуация.

В състезанието участваха и други автомобили, но в една от обиколките Tesla Модел S и Nissan Leaf ePlus ги изпревариха, а впоследствие затвориха някои от тях с по 2-3 обиколки и повече.

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    crazy_pave_1 ( преди 4 години )
    Та *** в разбирача модел с модел ж модел *** нали и на него ша му прегреят бе плоска тикво просто каквото и да се опитат да създадът се усират хамстериканците .
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    При такава разлика в мощността която има между двете коли, щом лийфа не е затворен с обиколко всичко друго е постижение
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 години )
    Само дето Нисанът е чисто нова кола, а ТеслАта е на поне 3-4 години. 'Що не пробват срещу Модел 3 (даже да не е и performance)?To си се знае, че Модел S не става за дълго юркане, както се знае, че и Leaf не става за дълги пътувания с чести зареждания на бърза станция...