IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes представи трети модел AMG 45

В спортното семейство се появи и комби CLA Shooting Brake

Mercedes представи трети модел AMG 45

Семейството AMG 45 на Mercedes-Benz бе попълнено с още един модел - към хечбека A-Class и и купето с 4 врати CLA се присъедини спортното комби CLA Shooting Brake. 

Както и при другите два модела, така и при него главната отличителна черта е агресивният външен вид с решетката на радиатора Panamericana и разширените калници. На предните брони са се появили допълнителни елемети, праговете са по-големи, а на задната броня е поставен дифузьор с 4 тръби на изпускателната система (всяка е с диаметър 82 мм, а при S-версията - 90 мм).

Mercedes-Benz CLA45 S AMG 4Matic Shooting Brake

За базовата версия на модела са предвидени 18-цолови джанти и спирачни механизми със сребристи апарати. S-вариантът е отличава по 19-цоловите джанти, като спирачните механизми са боядисани в червен цвят.

Технически комбито повтаря хечбека и купето с 4 врати. Под капака е поставен най-мощният сериен 4-цилиндров двигател с вътрешно горене за серийни автомобили в света. Той е с работен обем 2,0 литра, като в стандартния си вариант развива 387 к.с., а при S-версията мощността му е 421 к.с.


Още снимки - вижте в галерията.

Независимо от мощността на мотора, скоростната кутия е една - 8-степенна роботизирана AMG SPEEDSHIFT. Системата за задвижване на четирите колела AMG Performance 4MATIC+ осигурява оптимално разпределение на тягата. Ако водачът иска да се позабавлява, новите Mercedes-AMG могат да се превърнат в машини със задно предаване. Тогава тягата се разпределя между всяко колела в зависимост от ситуацията.

Снимки: Mercedes-AMG

0 от 500