IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо инвеститорите във VW гледат към Турция?

В страната има 6 автомобилни завода и 20 предприятия за автомобилни компоненти

Защо инвеститорите във VW гледат към Турция?

Информациите, че новият завод на Volkswagen Group ще бъде построен в Турция се появиха в медиите в Германия през последните дни, но още не са официално потвърдени официално. Според Automobilwoche, изборът вече е направен и това град Измир, където е разположена инустриалната зова IAOSB (Izmir Ataturk Organize Sanayi Bolgesi - на снимката). 

Именно тя е един от центровете на автомобилната индустрия в Турция, като в нея свои предприятия имат FIAT и Renault. Изданието Invest.gov.tr публикува две любопитни илюстрации, които са показани на акционерите във VW Group с цел именно да бъдат убедени, че новият завод на концерна трябва да бъде там.

Турция

Схемата вляво показва, че в Турция вече работят 6 глобални производители на леки авточобили - FIAT, Ford, Honda, Hyundai, Renault, Toyota, а втората убеждава в присъствието в страната на 20 известни доставчици на компоненти, резервни части част и друго оборудване.

Твърди се още, че изпълнителният директор на VW Group - Херберт Дийс, е пътувал до Турция в началото на юни, за да се срещне с президента на страната Реджеп Ердоган. Освен нова, VW Group е увеличил своя дял от акции в местния си дистрибутор Dogus Otomotiv, което също е доказателство, че изборът в полза на Измир вече е направен.

Снимка: kaizengayrimenkul.com

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Избира Турция, защото не е в ЕС и турската държава може да окаже помощ - разбирай едни 100 милиона + безплатен терен и т.н., а това в страните на ЕС е забранено.