IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Децата в "Дисниленд" преминават на колички на Tesla

Компанията ще инвестира в писта за електрическите картинги (ВИДЕО)

Децата в

Производителят на електромобили Tesla и компанията Disney водят преговори за изграждането на специална зона Tomorrowland в атракционния парк "Дисниленд" (Орландо, Флорида). Една от атракциите в него е писта, на която децата се състезават с бензинови картинги. Ако бъде постигнато споразумение, те ще бъдат заменени от електрически детски колички с логото на Tesla.

Засега няма официално потвърждение за преговорите, но медиите в САЩ разкриват подробности за проекта. Според информациите, шефът на Tesla - Илон Мъск, е предложил компанията му да спонсорира пистата за картинг, за да може да покаже на малките гости на "Дисниленд" какви коли ще карат, когато пораснат.

Radio Flyer Model S

Идеята е сътрудничеството между Tesla и Disney да се разрасне, като електрически картинги на компанията на Мъск да бъдат използвани и в останалите атракционни паркове по света.

Това не е първият проект на Tesla, предназначен за младата аудитория. През 2016 г. фирмата Radio Flyer разработи мини-версия на Model S за деца на възраст от 3 до 8 г. Машините получиха акумулатори с капацитет 140 или 190 кВт/ч, като могат да се зареждат от стандарта мрежа. Те разполагат с работещи фарове, отварящи се капак и багажник и аудиосистема с MP3-плейър.

Детският аналог на Tesla Model S може да развива 4,8 или 9,6 км/ч в зависиост от версията. Той все още се предлага на пазара в Щатите на цена от 499 долара.

Снимки и видео: Radio Flyer

 


 

0 от 500