IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Търговци искат Nismo версия на Navara

Ще може ли Nissan да се бори с Ford Ranger Raptor

Търговци искат Nismo версия на Navara

Шефът на австралийското представителство на Nissan призна, че е начело на инициативата в рамките на компанията за създаването на по-мощна версия на популярния пикап Navara. Идеята е Nissan да разполага с пазарен съперник на Ford Ranger Raptor, който да е дело на специалистите от Nismo, като един от акцентите на тази версия ще е по-голям двигател с повече цилиндри, който да смени сегашния 4-цилиндров турбодизел.

„Надявам се, че това ще е решение на глобално ниво, имаме готови варианти, разполагаме със страхотни двигатели – обясни Стивън Лестър, шеф на Nissan Австралия пред Cars Guide. – Не пропускам възможност да напомня на шефовете, че Nismo може да доработи Navara и така да ни осигури нови клиенти, особено с нов мотор.”

От миналата година насам Лестър е един от най-непопулярните автомобилни босове в Австралия, тъй като до последно обяснява на местните фенове, че марката няма да се изтегли от изключително популярния национален пистов шампионат Суперкарс, като дори подхвърли, че е възможно остарелия Altima да бъде сменен в състезанията от GT-R. После обаче се оказа, че Nissan напуска шампионата и изобщо не е било обсъждано участието на GT-R в него.

Navara е най-популярният пикап в Европа, като присъства сред лидерите по продажби на всички пазари, където Nissan продава този модел, а създаването на версията Raptor на Ranger се оказа допълнителен катализатор за подобряване на продажбите на пикапите на силните за тях пазари извън Щатите.

Според Cars Guide в предложението на Лестър има много силна пазарна логика, остава да видим обаче дали в Nismo ще подготвят проект и дали големите шефове на Nissan ще одобрят тази идея.

0 от 500