IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW М нарушава свое правило заради Supra

Баварците са склонни да дадат на Toyota мотора от M3

 BMW М нарушава свое правило заради Supra

Съществува, макар и неособено голяма вероятност възродената Toyota Supra да получи най-мощната си версия, задвижвана от двигателя на следващото BMW M3. Това обясни пред списание Autocar президентът на М дивизията на BMW Маркус Флаш, като става въпрос за двигателя S58 – редови 6-цилиндров мотор с две турбини, чиято мощност може да достигне 530 конски сили.

Флаш много предпазливо коментира темата, като се застрахова, че до момента няма конкретно искане от страна на японците за този двигател и допълва, че подобно решение ще е трудно за BMW.

„При нас е правило, че BMW не предлага на други компании М-двигатели, тъй като те са една от най-силните страни на моделите на нашето подразделение. Мисля, че подобно решение ще бъде прието трудно от нашия екип. Но никога не трябва да казваме никога”, обясни Флаш.

И за да е по-ясно колко рядко се случва това, за последно М-мотор на BMW беше доставен на друга компания през 90-те години, когато McLaren създаде легендата F1 с V12 двигателя S70 на борда.

В момента Toyota използва 3,0-литровия B58 на BMW, като японската компания обяви, че мощността му е 335 конски сили, но на диното резултатите бяха други – 400 конски сили. А евентуалното включване на S58 в гамата на Supra ще вкара модела в групата на колите с над 500 конски сили.

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Toyota Yarispz ( преди 3 години )
    Бмв-джудже...В момента Тесла е оценена на борсата на 222милирда
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 4 години )
    БМВ разчитат на Тойота за хибридите и електрокарите. В замяна са готови да дадат най свиднито си. Ама ко да прайш, ши.. ната екология го изисква. А това, че Тойота нямат смерка да разработват дребно серийни коли, очевидно в. Що да се харчат, като могат с няколко бартера да имат най доброто. Вземат от БМВ, от Субару...
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    KIA K5 ( преди 4 години )
    Супрата е легенда и заслужава най-коравия мотор!Чудно,че не разработват техен,но явно са решили,че е тази пазарна ниша е малка и не си струва да правят скъпи разработки.В малкия и средния клас са номер 1 по продажби,имат добри джипове и истински офроудъри,а с Lexus печелят и в най-горния сегмент.Явно след прекалено скъпата разработака на не много успешната LFA,са сметнали,че не си заслужава да се набутват в този сегмент.При хибридите също са напред.А бе изобщо Тойота правят здрави автомобили!#1
  • #3
    14 rate up comment 5 rate down comment
    111 ( преди 4 години )
    Това ще е единствената "Тойота" която ще виси по сервизите.
  • #2
    15 rate up comment 17 rate down comment
    pfff ( преди 4 години )
    Японския фен не е нужно да е впечатлен, той ще е удивен!!! От каруца ще се качи на истински автомобил!!!! При това с едни от най-добрите двигатели. Даже Тойота разбраха че не могат да напправят свястен двигател и взеха от други компании, първо Subaru BRZ/ Toyota 86, после новия Yaris e рабрандирана Мazda 2 в Щатите! И сега взеха БМВ Z4, толкова са доволни че и волана не са сменили даже :))))))
  • #1
    12 rate up comment 11 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    Това ребрандирано БМВ няма как да впечатли японски фен какъвто и двигател да му сложат.