IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жегите ограничават скоростта в Германия

Асфалтът се надува на мехури, до 100 км/ч на аутобаните

Жегите ограничават скоростта в Германия

Горещата вълна, която преминава през Западна Европа наложи някои ограничения в скоростта по пътищата, включително и по аутобаните в Германия. Заради високите температури, често надхвърлящи 45 градуса на сянка, асфалтът започва лесно да се размеква и деформира, като положението се влошава от бързо минаващите по него автомобили. Затова и на отделни участъци по магистралите в Германия бяха въведени временни ограничения на скоростта до 100 км/ч.

Сериозните мерки се наложиха, след като на няколко пъти беше установено, че заради жегата асфалтът започва буквално да се надува на мехури, които след това се пукат. Засега германските власти не съобщават за катастрофи или жертви, причинени от промените по пътната настилка заради жегите.

Според синоптиците такива горещини не са нещо нормално за Западна Европа, но в последните десетилетия се случват все по-често, а температурите са все по-близо до рекордните жеги от 2003 година, когато топлото време взе и жертви.

Миналата година лятото в Германия също беше много горещо и пак имаше подобни проблеми с настилката на пътищата, което сега накара някои експерти да заявят, че ако това се случи отново ще се наложи сериозен ремонт на някои аутобани. А този юни вече е официално най-горещият в историята откакто се мери температурата на въздуха в Германия.

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    оставка на бойко веднага !
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Този ефект го имаше преди години и се среща предимно на най-старите им магистрали (предимно бетонени) и оттогва насам до голяма степен ги пооравиха,
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Знаем си че немците са бунаци. Притесни ли се видиш ли, че магистралите са на мехури/бубуни. Елате да видите тук!Има какво ли не по магистралите, но на НИКОЙ не му дреме!Вместо да въведете една хубава тол система, едни винетки... такси, данъци... вие правите глупости!Вземете Асфалт паша, той ще ви оправи, че и ние ще рахатясаме така.С един глокшум, 2 заека.