IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel разкри двигателите на новата Corsa

Най-мощният бензинов развива 130 коня, работи заедно с 8-степенна автоматична трансмисия

Opel разкри двигателите на новата Corsa

За да покаже колко бързо се променя автомобилната индустрия, Opel реши да покаже новата Corsa първоначално само в елетрическата й версия. Това стана преди около месец и едва сега базираната в Рюселсхайм марка публикува изображения и детайли относно традиционните версии на популярния си автомобил.

Не е изненадващо, че дизайнът на версиите с двигатели с вътрешно горене е почти същият, какъвто видяхме през май, когато беше представен Corsa-e, така че най-важното в случая е с какви двигатели ще се предлага моделът.

Opel Corsa

1,2-литровият атмосферен с мощност от 75 коня ще бъде базов за новата Corsa и ще работи само с 5-степенна механична скоростна кутия. Ако се нуждаете от повече мощност, двигателят с турбокомпресор със същия работен обем ще се предлага в две версии: 100 коня (205 Нм) и 130 коня (230 Нм.) Първият работи в съчетания с 6-степенна механична или 8-степенна автоматична скоростна кутия, а за по-мощния е предвидена само автоматичната трансмисия.

Двигателят с мощност 130 коня осигурява ускорение от място до 100 км/ч за 8,7 сек, а максималната скорост е 188 км/ч. Освен това моделът ще се предлага и с един икономичен турбодизелов двигател с работен обем от 1,5 л и мощност 102 коня (250 Нм).

Opel Corsa

В най-лекия вариант собствената маса на автомобила е 980 кг. Дължината е 4,06 м - приблизително същата като на предшественика му. Линията на покрива е намалена с 48 мм, без това да се отразява неблагоприятно на комфорта на водача и пътника до него.

Opel Corsa

Разлики в оборудването спрямо електрическата версия няма. То ще включва, например, LED оптика и нова мултимедийна система с диагонал на екрана от 7 до 10 инча. Corsa получава и набор от електронни асистенти за шофьора, включително адаптивен круиз контрол, система за следене на "слепите" зони, разпознаване на пътните знаци и др. За Европа досега са потвърдени три модификации - Edition, Elegance и GS Line. По-късно ще има и други, но задега представителите на марката мълчат за версии GSi и OPC.

Снимки: Opel

0 от 500