IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford възроди Puma като кросоувър

Компактният модел е изграден на базата на Fiesta

Ford възроди Puma като кросоувър

През периода 1997-2002 г. компанията Ford произвеждаше компактно купе с името Puma на базата на хечбека Fiesta. Сега това название се завръща на пазара, но този път като абсолютно нов компактен кросоувър, който ще се бори за клиенти в един от най-оспорваните сегменти.

Като дизайн Ford Puma се доближава до новото поколение на Fiesta, но се отличава от него по някои детайли. Сред тях са голямата решетка на радиатора и предната броня със сложна форма. Характерен вид имат и светодиодните дневни светлини във фаровете.

Ford Puma

Спортният стил на новия кросоувър се подчертава и от джантите. Базовият вариант на модела е получил 17-цолови, но срещу доплащане клиентът може да вземе 18-и и дори 19-цолови, на които са поставени нископрофилни гуми.

Размерите на Ford Puma са дължина от 4190 мм, широчина - 1800 мм и височина 1540 мм, като така автомоилът е близък като габарити до Fiesta. Обемът на багажника е 456 литра, а ако се свалят задните седалки, то се образува място с площ 1 квадратен метър, в който може да се побере товар с височина до 40 см. 

Ford Puma

Под багажника има и допълнителен отсек с обем 80 литра. Ако подът бъде отстранен, височината достига 1,15 метра, което прави мястото още по-удобно за поставяне на различни обемисти товари. Именно тази функционалност е едно от основните оръжия на Puma, подчертават от компанията-производител.

В оборудването на автомобила, чийто интериор е изцяло в стила на Ford Fiesta, са включени мултимедийна система Sync3 с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto, система Ford Pass Connect с Wi-Fi-рутер за 19 устройства, а също така и фирменият комплекс от системи за активна безопасност Ford CoPilot 360.

Ford Puma

Гамата двигателите на новия кросоувър включва 1,0-литров мотори Ecoboost с 48-волтова мека хибридна система EcoBoost Hybrid Tecnology и литиево-ионен аккумулятор. Двигателят се предлага в мощнокт от 125 или 155 к.с., като според Ford като характеристики тези агрегати не отстъпват на 1,5-литровия турбомотор на марката.

На по-късен етап ще се появи бензинов турбомотор EcoBoost с обем 1,0 литър и мощност 125 к.с. (без хибридна система), както и 1,5-литров турбодизел EcoBlue, развиващ 120 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенна "роботизирана" с два съединителя.

Продажбите на Ford Puma на европейския пазар ще стартират през януари 2020 г., като дотогава ще стана ясни и нивата на оборудване на кросоувъра, както и пълните му технически характеристики.

Снимки: Ford

0 от 500