IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Паркинги във Вашингтон са превзети от самолети

Компанията Boeing намери място на проблемните лайнери 737 MAX

Паркинги във Вашингтон са превзети от самолети

Собственици на автомобили от Рентън, щата Вашингтон, са принудени да делят места на местни паркинги със самолети. Причината е, че компанията Boeing, чиято централа се намира в градчето, използва тези места за складиране на машините си от модела 737 MAX, предава местния канал King 5 News.

Както е известно, два самолета от този модел катастрофираха в разстояние на няколко месеца, при което загинаха 346 човека. Това принуди Boeing да спре полетите на общо 500 машини, като 100 от тях чакат за ремот в завода в Рентън. Съответно, те няма къде да бъдат разположени и компанията е принудена да търси нови варианти.

Представител на Boeing разкри, че разполагането на самолетите на паркинги за автомобили е част от новия план по управление на материалните ресурси на компанията. По информация на на агенция Bloomberg, месечният престои на авиолайнера на такова място излиза 2000 долара.

Моделът 737 MAX 8 е най-новият самолет със среден обсег на американския производител. Той започна да се използва през 2017 г., но след катастрофите с машини на  авиокомпаниите Lion Air и Ethiopian Airlines полетите му бяха спрени.

Снимка: Twitter

0 от 500