IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как Ford използва пластмасови бутилки в колите си

От 470 такива се правят стелките за кросоувъра EcoSport (ВИДЕО)

Как Ford използва пластмасови бутилки в колите си

Замърсяването на околната среда е един от глобалните проблеми в света. Автомобилният производител Ford се бори с него по свой собствен начин. Например, в някои от моделите си компанията използва пластмасови отпадъци.

Всеки нов кросоувър Ford EcoSport се произвежда с използването на 470 пластмасови бутилки. От рециклираната пластмаса се правят стелките в салона. От 2012 г. над 650 милиона бутилки от половин литър с общо тегло 8626 тона са били използвани само за модела EcoSport, а за последните 20 години Ford използва 1.2 милиарда бутилки за своите превозни средства годишно.

За да се превърнат бутилките в стелки, пластмасата се смачква, след това се загрява до 260 градуса по Целзий и се стопява. От пластмасата се получава влакно с дебелината на човешки косъм, които се вплитат в нишки, а от тях се правят стелките.

Според представителите на компанията, само за Ford EcoSport са използвани толкова бутилки, колкото да опасат Земята повече от 2 пъти. В бъдеще марката има за цел да увеличава количеството на рециклираните материали в своите автомобили.

0 от 500