IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи електрическото си бъдеще

Прототипът Vision M Next Concept развива 600 конски сили

BMW представи електрическото си бъдеще

Мероприятието BMW #NEXTGen Conference в Мюнхен стана място за презентация на нов концетуален модел, който може да се превърне в предвестник на следваща спортна кола на марката.

Всъщност, още през 2013 г. BMW показа електрическия хечбек i3, а година по-късо излезе и хибридното купе i8. Оттогава семейството BMW i не се е разширявало, а в близко бъдеще в него вероятно ще попадне и трети модел, който ще бъде изграден именно по мотивите на Vision M Next Concept.

BMW M Next Concept

Пред гостите на конференцията NextGen в Мюнхен прототипът беше представен като виждане за електрическите модели на бъдещето на баварската марка. Формално това ще си остане прототип, но част от дизайнерските и технически решения ще бъдат използвани при новото BMW i8 или при модела, който ще го замени.

Автомобильт е построен на принципа D+ACES (Design + Autonomous Driving, Connectivity, Electrification & Services), като се отличава с яркия си външен виз. Матовият сребристо сив цвят Cast Silver се съчетава с елементи от неоновия Thrilling Orange, а колелата са в унисон с каросерията - отпред има сребристо-черни джанти, а отзад - сребристо оранжеви.

BMW M Next Concept

Въпреки футуристичния облик, традиционните "ноздри" на решетката на радиатора са съхранени, като са пораснали на размери и са получили оранжеви елементи. Концептуалният модел е получил оптика Laser Wire, която може да създава рисунки в стил биене на сърце.

BMW M Next Concept се задвижва от хибриден силов агрегат с мощност 600 к.с., който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3 секунди и развиване на максимална скорост от 300 км/ч. В режим BOOST+ мощността се увеличава за кратък период, а само на електричество колата изминава до 100 км.

Интериорът на концептуалния автомобил е не по-малко радикален от екстериора. Достъпът до салона става през врати, тип крила на чайка, които се отварят с помощта на система за разпознаване на лица. Водачът има на разположение цифров приборен панел и система за допълнителна реалност, които му дават цялата нужна информация.

Снимки: BMW

0 от 500