IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Феновете на Audi протестират срещу спирането на ТТ

Новият модел ще бъде крос-купе на ток, което ще излезе през 2022 г.

Феновете на Audi протестират срещу спирането на ТТ

Ако искате да станете собственик на Audi TT, сега е моментът. След 3 години от модела ще остане единствено името, тъй като техническо той ще бъде променен до неузнаваемост.

Преди месец на ежегодното събрание на акционерите в Audi AG председателят на Борда на директорите на команията Брам Шот заяви, че сегашното поколение на купето и роудстъра TT ще бъде последното. То ще бъде заменено от напълно нов модел - крос-купе с електическо задвижване и ново име.

Феновете на Audi обаче изобщо не са във възторг от тази идея, разкрива Шот в интервю за холандското издание Autoblog. Босът признава, че се е уморил от недоволни хора, които го томрозят почти всеки ден и затова е решил да запази името на модела. Цената на новото TT също ще бъде подобна на сегашното - около 40 000 евро.

Други подробности за електромобила засега няма. Очаква се, че той ще бъде изграден на новата платформа MEB, създадена от концерна Volkswagen специално за автомобили на ток. Първият сериен автомобил на нея ще бъде хечбек от клас "Голф" -  Volkswagen ID 3, който ще се появи на пазара догодина.

Снимки: Audi

0 от 500