IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus направи иновационни светлини

Дебютът им ще бъде в новото поколение на кросоувъра RX (ВИДЕО)

Lexus направи иновационни светлини

Японският премиум бранд Lexus изведе осветяването на пътя до ново благодарение на най-новата си технология. За първи път тя ще бъде внедрена в следващото поколение на кросоувъра RX, който се очаква да дебютира до края на тази година.

Системата, създадена да гарантира безопасността на шофирането през нощта и в лошо време, се нарича BladeScan и подобрява фотометричния контрол на зоната пред автомобила от 1,7 до 0,7 градуса. Това означава, че водачите ще могат да виждат места, които преди това са били недостъпни при осветяването им от обикновената система за дълги светлини, като полетата покрай пътя, пешеходци и възможни препятствия. Освен това системата може предварително сама да "извлече" пътните знаци от тъмнината.

В сравнение с настоящото поколение на Lexus RX, което е оборудвано с автоматични или адаптивни светодиодни дълги светлини, включени в пакета Lexus Safety System +, нивото на разпознаване на пешеходците през нощта се е подобрило с 24 метра - с новата разработка "засичането" им вече става на 56 м.

Освен това новата технологията не заслепява другите водачи и в нея е намален броят на светодиодите: във всеки фар са използвани 10 елемента. Светодиодите са разположени в компактен модул в предния ъгъл на всеки фар, насочвайки светлината диагонално през 2 огледални остриета, които се въртят с висока скорост. Светодиодите се включват и изключват автоматично.

0 от 500