IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA представи нов кросоувър

Seltos е глобален модел, който ще се настани между Soul и Sportage

KIA представи нов кросоувър

Компанията KIA представи новия си кросоувър Seltos, който ще се продава на глобалните пазари. Премиерата на автомобила се състоя в Делхи (Индия).

Името Seltos представлява съвременна адаптация на Келт - персонаж от древногръцката митология. Той е син на Херкулес, от който впоследствие произлиза народът на келтите. Буквата S в името на автомобила трябва да говори за неговите основни качества - спорт и скорост.

KIA Seltos

В гамата на KIA новият кросоувър ще се позиционира между моделите Soul и Sportage. Дизайнът му е в традиционния за марката стил с решетка на радиатора "Усмивка на тигъра", светодиодни дневни светлини, фарове срещу мъгла и 3D-мигачи.

В салона на KIA Seltos са поставен 10,25-инчов дисплей на информационно-развлекателната системи и многофункционален волан. В списъка с опции влизат "умна" система за осветление, 8-инчов проекционен дисплей и аудиосистема Bose.

KIA Seltos

В зависимост от пазара кросоувърът ще се предлага с 3 силови агрегата. Бензиновата гама включва 1,6-литров турбомотор с мощност 177 к.с. и 2,0-литров атмосферен двигател със 150 к.с. Дизелът е 1,6-литров със 136 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна автоматична, 7-степенна роботизирана с два съединителя и вариатор. Засега не се съобщава дали Seltos ще се предлага със система 4х4 или ще е само с предно предаване.

В базовото оборудване на Seltos са включени система за динамични стабилизация и тракшън-контрол. Сред асистентите на водача попадат още функция за подпомагане на изкачването, система за екстремно спиране, а също така преден и заден парктроник. В зависимост от условията и стила на шофиране може да се избира между 3 режима на движение - Normal, Eco и Sport.

Продажбите на новия Kia Seltos стартират в края на лятото, като кросоувърът най-вероятно няма да се появи в Европа.

Снимки: KIA

0 от 500