IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фейслифтът на Kodiaq няма да донесе много промени

SUV флагманът на Skoda обаче ще получи plug-in хибридна версия

Фейслифтът на Kodiaq няма да донесе много промени

SUV флагманът на Skoda – Kodiaq, ще получи фейслифт в средата на жизнения си цикъл, който няма да е особено смел, а заедно с него на борда ще се появят и нови технологии. Фотографите вече засякоха по време на тестовете предсерийните прототипи на освежения Kodiaq, като се очаква, че новата версия ще има и plug-in вариант с технология, идваща от Superb.

Най-вероятно, промените в екстериора ще бъдат ограничени до нови предна и задна брони, както и оптимизиране на формата на фаровете и стоповете. Радиаторната решетка, която се превръща в запазена марка на моделите на Skoda, ще остане непроменена, но най-вероятно ще получи матова рамка.

Що се отнася до интериора, то фейслифтът трябва да осигури на Kodiaq дигиталното инструментално табло на Skoda Virtual Cockpit. Към това прибавяме и нови, по-качествени пластмаси и тапицерии в интериора.

Най-голямата промяна ще е вече споменатата plug-in хибридна версия. Най-вероятно чехите ще използват схемата от Superb – 1,4-литров 4-цилиндров бензинов турбо мотор, който работи с електромотор, а заедно с тях се труди и 6-степенна DSG трансмисия. Освен впечатляващата мощност и максимален въртящ момент, хибридната версия на Kodiaq със сигурност ще слезе под 100 грама въглероден двуокис на километър.

Снимка: AutoExpress.co.uk

 

0 от 500