IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

15 електромобила BMW i3s влизат в услуга за споделено пътуване

Машините имат пробег от 280 км с едно зареждане на батериие

15 електромобила BMW i3s влизат в услуга за споделено пътуване

15 електромобила BMW i3s се включват в автопарка на услуга за споделена мобилност в столицата. Те ще бъдат част от нов премиум пакет, който компанията въвежда. Той ще предлага на потребителите автомобили с по-богато оборудване и още по-дълъг пробег в реални условия.

BMWi3s е с увеличен пробег и може да измине до 280 км във всекидневието, благодарение на новата по-мощна батерия (120 Aч). С напълно електрическо задвижване, както и относително ниското тегло, BMW i3s ускорява до 100 км/ч за 7 секунди. Автомобилът не отделя вредни емисии, а интериорът е направен от естествени или рециклирани материали като чиста вълна, евкалиптово дърво, добито по сертифициран начин и др.

BMW i3s

Електрическата мобилност е важна съставна част от стратегията на компанията NUMBER ONE > NEXT, с която BMW Group ще продължи да развива позицията си на водещ доставчик на индивидуална премиум мобилност и мобилни услуги. До 2025 година компанията ще предлага по целия свят 25 напълно или частично електрически модела и очаква между 15 и 25 % глобален пазарен дял на електрифицираните автомобили.

Снимка: BMW Bulgaria

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това не е i3s, а стандартно i3 (170 коня). Тези гуми спечелиха приза за иновация 2014-та и имат сцепление като такива с ширина 195. Тествано. Тази кола е демонстрация пред света какво може BMW и е няколко десетилетия (поне) пред всички останали ламаринени консерви. Карбоново купе, алуминиево шаси, за което е хванато цялото окачване. Рядко просторно и светло вътре.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 години )
    admin-e, позна, гумите са супер нестандартен размер и май има всичко на всичко 2 марки, дето произвеждат тоя размер. Съответно супер трудно се намират и струват цифра. В електрическия форум някой беше споделил, че се е отказал да купува i3 точно затова и си взел Кона ли, Лийф ли - не помня.А на Зоуито (с почти същия капацитет батерия като на i3-ката) тези 400 км са по NEDC. Сиреч - без климатик, при 50 км/ч постоянна скорост, може и да ги постигнеш. WLTP-то на Зоуито е под 300.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    admin ( преди 4 години )
    Не, че е особен критерий, но като му видях велосипедните гуми на това автомобилче и последното нещо, което се сетих беше "премиум". Предполагам обаче, че цената на въпросните гуми е премиум, защото едва ли са някакъв масов размер, но за сметка на това са "икономични". Подозирам, че и при останалите компоненти философията е подобна. Изобщо премиум и икономия май няма как да вървят заедно, но какво ли разбирам аз на стари години от "модерни разбирания".
  • #3
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Баварката ( преди 4 години )
    "...евкалиптово дърво, добито по сертифициран начин..."Това казва всичко. С пръст не бих я докоснал тази колица. Чакам да изкарат "обикновен" премиум електромобил, без такива извращения. Тогава може да се пробвам.
  • #2
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Зои има пробег 400 закривай мюнхенската ко.ина!
  • #1
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    а кой ще плаща не става ясно