IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Зона, забранена за автоматици

В Щатите вече има платформа за продажба само на коли с механични трансмисии

Зона, забранена за автоматици

На един от автомобилните пазари, където автомобилите с механични трансмисии изчезват най-бързо, вече съществува онлайн пространство, забранено за коли с автоматици. Инициативата е на „3-Pedal Car Club of America”, т.е клубът на собствениците на автомобили с механични кутии и представлява платформа за продажби и обмяна на информация за такива коли.

Естествено, всички обяви на 3-Pedal Classifields са безплатни, макар че изборът на коли засега е изключително ограничен и ако не се появи масиран внос от Европа, едва ли рязко ще нарасне в близко бъдеще.

Интересното е, че обявите не са само за скъпи спортни коли, има и съвсем обикновени и достъпни автомобили, като някои вече застаряващи модели на BMW.

А анализаторите препоръчват сайта като идеалното място, откъдето може да си купите първата кола с механична трансмисия, ако искате да се научите да карате такъв автомобил. Естествено, тази препоръка е ценна за Щатите и почти абсурдна за Европа, но както знаем, на Стария континент механичните трансмисии все още не са застрашени от изчезване или поне положението не е толкова драматично.

Най-скъпата кола, засега, обявена за продажба е Porsche 911 GT2 RS от 2011 година с цена почти 400 000 долара – автомобил, който в никакъв случай не е подходящ за човек, който тепърва ще се учи да кара возила с механична кутия.

0 от 500