IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar изтегля I-Pace в сервизите си

При над 3000 бройки от електрическия кросоувър е открит проблем със системата за рекуперация

Jaguar изтегля I-Pace в сервизите си

Ръководството на Jaguar обяви сервизна акция в цял свят за модела I-Pace. Тя ще засегне част от произведените през 2018 и 2019 г. бройки от първия електрически модел на марката.

Общото количество автомобили, които ще трябва да посетят серизите на британския производител, е 3084. При тях е открит проблем със системата за електрическа рекуперация на спирачната система. Той води да рязко и неочаквано увеличение на спирачния път, което може да причини катастрофа.

Откритият дефект не позволява на машините да покрият изискванията на Федералния закон за безопасност на автомобилите. Точните срокове за провеждане на акцията засега не се съобщават. Известно е само, че собствениците на проблемните електромобили вече са установени по VIN-кода на превозните средства. Те трябва да посетят сервизите на Jaguar, където проблемът ще бъде отстранен за сметка на производителя.

От компанията обявиха, че всеки собственик на I-Pace, при който е открит дефект, ще получи уведомително писмо. И помолиха то да не се игнорира, тъй като в противен случай британският производител няма да носи отговорност за работата на неизправната система. След отстраняване на проблема, машината ще премине всички проверки за безопасност, преди да бъде върната на нейния собственик.

Снимка: Jaguar

0 от 500