IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи най-голямата 8-Series

Моделът Gran Coupe е дълъг над 5 метра и също ще получи две М-версии

BMW представи най-голямата 8-Series

Семейството BMW 8-Series се сдоби с ново попълнение, след като към купето и кабриолета се присъедини и версия с 4 врати - Gran Coupe. Тя е изградена на базата на познатото вече купе, но е по-голяма на размери.

За да може да се поберат още двама пътници на втори ред седалки, разстоянието между двете оси е увеличено с цели 200 мм. Като цяло дължината на автомобила е нараснала с 203 мм и достига 5082 мм. Височината също е по-голяма - с 61 мм. Промените са довели и до нарастване теглото при най-голямата 8-Series със 70 кг.

BMW 8-Series Gran Coupe

Освен с двете допълнителни врати, каросерията на Gran Coupe се отличава и по линията на покрива, която позволява осигуряването на повече място над главните на пасажерите отзад. Добавен е и спойлер на багажника, чиято цел е подобряването на аеродинамиката на машината.

Конфигурацията на салона на BMW 8-Series Gran Coupe може да бъде описана като 4+1, тъй като третия пътник на задния ред трудно би издържал на дълго пътуване. Вината за това е на удължената консола между предните седалки, на която е поставен пулт за управление на климатичната система, дефлекторите за вентилация и два порта USB-C за зареждане на допълнителни устройства.

BMW 8-Series Gran Coupe

Като оборудване новото Gran Coupe напълно повтаря купето и кабриолета. Още в базовата версия на модела е включено спортно кормилно управление. Останалите М-компоненти (доста на брой) се предлагат като допълнителни опции. Багажникът на автомобила е с обем 410 литра, като той може да се увеличи, ако вторият ред седалки бъде прибран в пода.

При старта на продажбите BMW 8-Series Gran Coupe ще се появи с бензинови и дизелови мотори. Дизеловият вариант 840d xDrive разчита на 3,0-литров агрегат с 320 к.с., а бензиновите версии са 850i xDrive с 4,4-литров турбомотор с 530 к.с. и 840i xDrive с 3,0-литров, развиващ 340 к.с. 

Независимо от двигателя, скоростната кутия е само една - 8-степенна автоматична, а задвижването е съм 4-те кола. Ще има и версия 840i със задно предаване, при която ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,2 секунди. Вариантът 840i xDrive се нуждае от 4,9 секунди за същото упражнение, докато при топ-версията 850i xDrive времето е 3,9 секунди. Дизеловото 840d xDrive вдига 100 км/ч от място за 5,1 секунди.

Стартът на продажбите на модела е планиран за септември 2019 г. На по-късен етап ще се появи BMW M8 Gran Coupe с мощност 600 к.с., както и версия BMW M8 Competiton Gran Coupe, която развива 625 к.с. Като основни конкуренти на модела се посочват Audi A7, Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe и Porsche Panamera.

Снимки: BMW

0 от 500