IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Взрив на водородна станция в Норвегия блокира 500 коли

При опасния инцидент има двама тежко пострадали (ВИДЕО)

Взрив на водородна станция в Норвегия блокира 500 коли

Автомобилите с водородно гориво са една от алтернативите на електромобилите, които активно завземат пазара на екологични транспортни средства. Засега техните продажби са много малки, а инцидент, случил се в Норвегия през уикенда, може да намали и без това ниски интерес към тях.

Една от зарядните станции за водородни автомобили в скандинавската страна се е взривила, като тежко са ранени двама души, които се намират в реанимация. Ударната вълна е била толкова силна, че са се активирали въздушните възглавници на намиращите се наблизо коли, съобщава норвежкото издание NRK.

Тук трябва да се уточни, че често се взривят автомобили с бензинови двигатели. Същото се случва и с тези на газ, но хората някак си са свикнали с подобни инциденти. Докато взривяването на кола на водород е доста плашещо и вероятно ще отблъсне част от тези, които са обмисляли закупуването на такова превозно средство.

Взривът в Норвегия има и косвени последствия, тъй като заради него беше преустановена работата на всички зарядни станции за водородни автомобили в страната. Съответно, всички хидрогенни превозни средства останаха без възможност за зареждане и не може да бъдат използвани от техните собственици.

Статистиката показва, че в скандинавската държава, която е лидер по продажби на електрически автомобили на глава от населението, се движат и над 500 коли на водород. Те са от два модела - Toyota Mirai и Hyundai Nexo.

Снимка и видео: YouTube

 

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    понеже никога не се е взривявала бензино станция, или газ-станция или тесла с проблемна батерия... Хора - това МОЖЕ да ни е бъдещето. Изглежда по-добре от всичко на батерии...