IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова промяна - VW Golf VIII ще е готов до края на годината

Босът на концерна обяви, че екипът ще се справи с проблемите

Нова промяна - VW Golf VIII ще е готов до края на годината

Мениджърският екип на Volkswagen гарантира, че новото поколение на най-популярния модел на марката - Golf, ще излезе до края на година. Това обяви главният изпълнителен директор на концерна Херберт Дийс по време на специална конференция, в която участват 500 висши мениджъри от всички марки и региони.

"В момента се борим упорито с всички проблеми, но съм убеден, че ще спазим крайния срок и в края на годината ще доставим първите автомобили", категорично заяви Дийс, цитиран от Automotive News.

Основният проблем при осмата генерация на Golf е със софтуера, която ще се обновява по въздуха. Това подлага автомобила на опасност от хакерски атаки и изисква по-сложи мерки за киберсигурност. Самият софтуер е по-сложен от този на предишната генерация на модела, като цифровият му код има 100 млн. реда знаци. За сравнение, същият модел от преди 10 години има 10 млн.

Всичко това накара директорът по продажбите на Volkswagen - Юрген Стакман, през април да обяви, че неговият екип се готви за старт на продажбите в края на февруари догодина. Той посочи като допълнителна причина, че ако моделът се появи на пазара през декемри 2019 г., може да остане незабелязан покрай суматохата от Коледните празници.

По време на доклада си на общото събрание на акционерите през май Дийс обаче бе категоричен, че през октомври автомобилът ще бъде представен официално. Компанията вече веднъж премести премиерата пред публика и медии, която беше планирана за автосалона във Франкфурт през септември.

VW Golf продлъжава да е най-успешният автомобил в Европа, като за първите 4 месеца от годината от него са продадени 149 016 бройки. Това е с 13% по-малко от 2018 г., но въпреки това е далеч пред резултата на втория по продажби на континента - Renault Clio (122 405 бройки, увеличение със 7,5%). 

Снимка: Automedia

 

0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Те по принцип го бяха обещали за края на годината да започнат поръчките. Но е странно че дори по автоизложенията не показват статичен прототип само за гледане. Също така още преди година и половина (може би повече) бяха канили репортери да гарат тестови мулета с новата платформа, обновените двигатели и старото купе. И отзвука беше че по-простия мек хибрид е направо готов, а този с допълнителния двигател след скоростната кутия има нужда от още малко работа
  • #11
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анионимка ( преди 4 години )
    "100 млн. реда знаци...."Финикийски или пътни знаци...***!!!
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    за феновете на народната марка от българия са обещали лимитирана серия пеУник едишън но ще пристигне след 15 години като нов внос стояла в гаража на баба и дядо родени 1970г. карана само през уикенда купуваш и караш
  • #9
    6 rate up comment 11 rate down comment
    щирлиц ( преди 4 години )
    Друго си е японски автомобил,който прилича на току що катастрофирало НЛО.Не,Голфът е мнооого скучен,веднага ще те забележат,че не си яхнал поредната грозотия от изток.
  • #8
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Абе ( преди 4 години )
    В Европа Голфа гарантирано ще изкърти по продажби жълтите легени!
  • #7
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Все тая ( преди 4 години )
    Да се поправя! Номер едно в Европа и втори в света
  • #6
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Все тая ( преди 4 години )
    Гроздето, гроздетооооо кисело е нали? За да е 45г номер едно в света, и втори в света след Королата не е просто ей така. И е след королата само защото королата е комби, хечбек, седан, версо. Ако оставим продажните само на комбито и хечбека и ще отиде доста на зад след голфа. Така че момченца като не ви харесва не го гледайте, не го купувайте. Една храна която не ви хатесва не я ядете. Нали?
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Нова промяна ( преди 4 години )
    Комедията го удари на КАПТЧАсване!
  • #4
    13 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Скучна кола. Прилича на конглокент на Аурис от 2007-*** година,а не от 2019-та. Само ниската предница ми харесва,че прилича на старите японски коли, иначе тая табуретка е като безлично Поло.
  • #3
    13 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Скучна кола.