IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко вдига тунингован Mercedes SLS AMG?

Моделът ускори до 318 км/ч на германски аутобан (ВИДЕО)

Колко вдига тунингован Mercedes SLS AMG?

6,2-литровият V8 двигател на заводския Mercedes SLS AMG развива мощност от 563 конски сили и 650 Нм максимален въртящ момент. Една още "по-злобна" версия, макар и електрическа (на снимката), осигурява 805 кончета.

С поставянето на механичен компресор тунинг ателието Elmerhaus увеличи мощността на купето до невероятните 1025 к.с. и реши да пробва ускорението му на един от германските аутобани. Не е ясно какви други модификации са направени на този Mercedes SLS AMG, но видеото е достатъчно доказателство за неговата сила.

Както се вижда от клипчето, след няколко опита, осуетени от по-бавно движещи се автомобили в най-лявата лента или трафик, тунингованият автомобил успява да развие скорост от 318 км/ч на аутобана. Малко разочароващо, защото заводската версия не остъпва много със своите 315 км/ч.

Изниква въпросът дали това наистина е най-голямата максимална скорост на купето? След известно ровичкане в интернет става ясно, че преди време същият тунингован SLS AMG е успял да развие 335 км/ч. За съжаление обаче, видеото от този опит вече не е налично. Все пак едно е сигурно - този Mercedes SLS AMG има много какво да покаже.

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    много е просто - двигателя е доста по мощен , но оборотите му НЕ са по високо. явно не са променяни предавателните чесла . не вдига повече, но пък ги вдига мнооого по бързо