IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW потвърди отказа си от V12 двигателя

Следващата 7-Series остава без най-големия мотор на марката

BMW потвърди отказа си от V12 двигателя

Новият шеф на M-подразделението на BMW - Маркус Флаш, официално потвърди това, за което се говори от известно време, а именно, че компанията се отказва от използването на V12 двигатели при своите модели.

Според Флаш, цитиран от изданието Autoblog, най-големият двигател на баварците ще отпадне още при следващото поколение на седана 7-Series. Топ-мениджърът веднага беше запитан дали този двигател изобщо има бъдеще, на което той отговори: "Не вярвам, че в обозримо бъдеще ще видим нов модел на BMW с V12 двигател".

BMW 7-Series

Това означава, че сегашната версия на седана 7-Series е последният автомобил от моделната гама на баварците, под чийто капак се поставят V12 мотор. Изявлението на Флаш обаче противоречи на изказване на Михаел Байер, който ръководи подразделението за силови агрегати на компанията. По-рано той обяви, че BMW може да преработи V12 двигателя си така, че той да отговаря на новите екологични стандарти в Европа.

Според шеф на M-подразделението на BMW, мощността на V12 ще бъде компенсирана с помощта на електрифициране на колите на марката. Тя ще е в основата не само на високопроизводителните модели на баварците с буква М името си, но и на стандартните автомобили, произвеждани от компанията.

Снимки: BMW

0 от 500