IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault тества хибриден Megane

Фейслифтът на модела ще се появи на салона във Франкфурт

Renault тества хибриден Megane

По-късно тази година Renault ще представи фейслифт версия на Megane, като моделът ще има и хибридна plug-in версия, като част от все по-бързата електрификация на гамата на марката.

Еволюцията на дизайна на Megane ще е скромна – дребни промени по фаровете, решетката и предната броня, а отзад стоповете също ще са с променена форма, като идеята е по-големият модел да има излъчване, сходно с това на новото Clio.

Хибридната версия на Megane ще дебютира през 2020 година, като планът на френската компания е да лансира 20 електрифицирани модела до 2022 година.

Но Megane няма да използва по-семплата хибридна система на Clio, а по-сложен plug-in вариант – бензинов турбо мотор с електромотор, като системата ще работи с нова безстепенна трансмисия, която ще замести традиционната вече CVT кутия.

Тази хибридна система ще се появи и при следващия Captur, като на ток Megane ще може да изминава около 50 км.

Хибридната версия ще е топ вариантът на Megane, който ще получи 1- и 1,3-литрови бензинови турбо мотори плюс поне един дизел.
Другите промени включват по-качествени материали в интериора, модернизирана инфотейнмънт система и ново арматурно табло.

Премиерата на обновения Megane ще е на салона във Франкфурт, а продажбите трябва да започнат в началото на 2020 година.

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Пичкосана ти е главата на теб,ако не бе Рено,нито Нисан щеше да има,най-малко пък Самсунг,да не говорим за Митсубиши,което бе пътник миалата година.Когато си невежа можеш да пишеш само простотии и глупости.
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Всъщност рено под "собствена марка" разбира основно пичкосани коли направени от Нисан или Самсунг.
  • #4
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Всъщност Рено под собствената си марка са продали 2.5 млн автомобила през 2018 г., а Шкода 1.25 млн. Така че Шкода ще ги изпревари през 2019 г. само в сънищата на някой пишещ по надолу.
  • #3
    6 rate up comment 9 rate down comment
    До по-долния ( преди 4 години )
    Ако добавиш тата, фиат и т.н. *** сигур ще ги изкараш и 10млн! Всъщност мъртвеца рено със зор е малко пред Шкода с около1.8 млн, която вероятно ще ги изпревари тази година!
  • #2
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Заминаващ ( преди 4 години )
    Пътници с почти 4 млн. продадени автомобили от марките Рено, Дачия, Лада за миналата година. Май минаващия под мен е съвсем заминал с 15 годишния пушещ таралясник, явно притежава Renault Alpine та го е критикувал и него.
  • #1
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Минаващ ( преди 4 години )
    Третият модел за бог да прости.Алпина Коптора сега това хибрид.Ама много късно не можеш 100 годинибда правиш посредствени кекави маломощни каруци с най-евтините материали събрани от автоморги и да искаш да не фалираш.Тия са пътници.