IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият модел на McLaren се запали на тестове

Проблем с електрическата система е причината за инцидента (ВИДЕО)

Новият модел на McLaren се запали на тестове

Премиерата на суперколата McLaren Speedtail, който компанията-производител определя като духовен приемник на легендарния McLaren F1, се състоя през 2018 г. В момента автомобилът преминава тестове, преди да започне серийното производство. Нещата обаче не вървят съвсем гладко, става ясно от видео, публикувано в YouTube-канала SupercarSupremo.

В него се вижда как един от предсерийните прототипи на Speedtail се запалва по време на движение. Както съобщава авторът на видеото, тестовият McLaren е спрял внезапно, а водачът е изскочил от задимения салон и е започнал да полива двигателя с пожарогасител.

Шефът на отдела за комуникации на компанията Роджер Ормишър потвърди за инцидента и се съгласи да го коментира. Според него, проблемът е електрическата система на автомобила.

"Колата е спряла на бензиностанция близо до Съри, когато водачът е забелязал дим. Той е преместил автомобила по-далеч от колонките за зареждане и е използвал пожарогасителя, за да се справи с пожара в отсека на двигателя. Специалистите ни вече са възстановили напълно прототипа и сега разследват причините за инцидента, при който никой не е пострадал", коментира Ормишър.

По-късно от McLaren официално обявиха, че не е имало пожар, а само задимяване. Пожарогасителят е бил използван за всеки случай, тъй като заради гъстия дим не се е виждало дали наистина има пламъци край двигателя. 

McLaren Speedtail

Новата хиперкола на британците е оборудвана с хибриден агрегат, който включва бензинов двигател и електромотор със сумарната мощност 1035 к.с. Ускорението от 0 до 300 км/ч отнема 12,8 секунди, което е с 2,7 секунди по-бързо от McLaren P1. 

Общият тираж на Speedtail е 106 бройки, като всички са продадени на цена от 2,4 млн. долара. Доставките за клиентите стартират в началото на 2020 г.

Снимки и видео: SupercarSupremo

 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Обаче комедията цензурира с каптчата! ))))))))))))))))
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Кво като струва майка си и баща си? Нали за това са тестовите автомобили, да се тестват е да се открият дефекти преди серииното производство! Пак нямя гаранция, че и после няма да има някой проблем, но шанса е по-малък
  • #1
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Индиец в Лондон ( преди 4 години )
    Тия тъ.ите англичани нали се смееха на Алпина къде се бил запалил а тва струва майка си и баща си.Закривай!