IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

1000 нарушители в бус лентите за 24 часа

Глобата за първо такова нарушение е 50 лева

1000 нарушители в бус лентите за 24 часа

1000 нарушители, карали в бус лентите в София, са засекли новите камери, които следят за такива нарушения и които действат от 10 юни. Това обяви в профила си във фейсбук Борис Бонев от „Спаси София”, организацията, която от над 3 години се бори за въвеждането на камерите, които да улеснят трафика на градския транспорт.

„Само за 24 часа, заснетите нарушители в БУС лентите са 1000. Излиза, че за максимум 3-4 дни, цялата стойност на 40-те камери и системата ще бъдат покрити. Отне ни повече от 3 години убеждения, че освен че трябва да ги има, БУС лентите трябва и постоянно да бъдат контролирани.

„Глобите, противно на масовото мнение, не са "рекет над клетите шофьори". Това е естествено и логично следствие от неспазването на правилата. НЯМА цивилизована държава, НЯМА подреден град, в който да цари такъв хаос, какъвто в София. А ред се въдворява чрез контрол и санкции”, написа Бонев.

Глобата за първо нарушение при шофиране в бус лента е 50 лева, а новите камери са 40, като са разположени по основните софийски булеварди.

През 2015 година експеримент на „Спаси София” засече почти 500 нарушители в бус лентата на булевард „Цариградско шосе” в рамките на 1 час, а към днешна дата положението с тези нарушения не се е подобрило. Интересното е, че за цялата 2015 година Пътна полиция отчете едва 700 глоби за такива нарушения.

Снимка: grajdanite.bg

0 от 500