IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault ще направи кросоувър на базата на Clio

Новият модел ще получи 4х4 и хибридно задвижване

Renault ще направи кросоувър на базата на Clio

Големите производители реагират на настроенията на пазара и непрекъснато увеличават гамата си от кросоувъри и всъдеходи, тъй като търсенето на такива автомобили нараства. Субкомпактният клас не прави изключение, като един от последните примери е Ford Puma, направен на базата на хечбека Fiesta. 

Снимки на тестови прототип на Renault показват, че френската компания върви по същия път, като за основа на новия си кросоувър ще използва хечбека Clio. Заснетият автомобил има по-голям пътен просвет от стандартния модел, като най-вероятно е оборудван и със система за задвижане на четирите колела. А това е нещо, с което представителят на Renault в този сегмент - Captur, не предлага.

Renault

Явно моделът още е в ранен стадий на разработка, като е построен на платформата CMF-B. Тя е в основата на новите Clio и Captur, като позволява използването както на стандартни двигатели с вътрешно горене и на хибридни системи, така и на изцяло електрически задвижващи агрегати.

Най-вероятно новият кросоувър на Renault ще се появи на пазара, след като Captur смени поколенията си. Според информациите до момента, новият Captur ще получи хибридна версия, която само на ток ще може да изминава до 50 км.

Снимки: Motor1

0 от 500