IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS5 се завърна в специална версия

Моделът най-после успя да покрие новия екологичен стандарт

Audi RS5 се завърна в специална версия

Компанията Audi върна на пазара във Великобритания модела RS5, който беше спрян от продажба, тъй като не успя да покрие новия стандарт за разход на гориво и вредни емисии WLTP. Автомобилът получи специална версия Sport Edition, която излиза в ограничен тираж от 250 бройки и ще се продава само до края на годината.

Машината се предлага само във вариант с две врата. Подобно на версията Sportback купето се отличава с 20-цоловите си джанти, тонираните стъкла, кантовете на решетката на радиатора и допълнителните елементи от черен гланц по каросерията. По-голяма и по-звучна е изпускателната система Audi Sport.

RS5 Audi Sport Edition

Салонът предмага комбинация от кожа и алкантара, спортни RS-седалки, панорамен покрив, виртуален приборен панел, точка за достъп LTE WiFi, мултимедийна система, работеща с Apple Carplay и Android Auto.

Под капака на машината е поставен 2,9-литров V6 с два турбокомпресора, който развива 450 к.с. и 600 Нм вътящ момент, достъпен в диапазона от 1900 до 5000 об/мин. Агрегатът се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,9 секунди, а максималната скорост е 280 км/ч.

Началната цена на RS5 Audi Sport Edition във Великобритания е 68 985 паунда.

Снимки: Audi

 

0 от 500