IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Bentley Flying Spur - лукс от класа и динамика на суперкола

Седанът е получил завиваща задна ос и система за нощо виждане

Новото Bentley Flying Spur - лукс от класа и динамика на суперкола

Компанията Bentley представи третата генерация на луксозния си седан Flying Spur. Тов е първият автомобил в историята на британската марка, която е оборудване със завиваща задна ос. При висока скорост задните колела завиват в посока на предните, за да подобрят стабилността, а при ниска се случва точно обатното, за да увеличи маневреността.

Новият Flying Spur е построен на модулната платформа MSB, която се използва за лифтбека Porsche Panamera и купето Bentley Continental GT. Благодарение на шасито разстоянието между двете оси е увеличено със 130 мм. Седанът е получил изцяло светодиодна оптика, хромирани въздуховоди на предните крила и 21-цолови джанти.

Bentley Flying Spur

В салона е поставен 12,3-инчов тъч-скрийн, който може да бъде заменен с класически аналогови прибори. Има още часовник Bentley с бронзов кант, безкабелно зарядно за смартфон, както и двойки USB-изхода. 

Водачът разполага със система за контрол на мъртвите зони, функция за удържане на автомобила в лентата на движение, система за нощно виждане, камера за наблюдение на 360 градуса около автомобила и асистенти при паркиране.

Bentley Flying Spur

Под капака на седана е поставен модернизиран W12 двигател, чиято мощност е 635 к.с. и 900 Нм въртящ момент. С този мотор новият Flying Spur ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди, а максималната му скорост е 333 км/ч. Моторът работи с 8-степенна преселективна роботизирана кутия ZF - същата като при купето Continental GT.

Новата система за разпределение на тягата в различни режими позволява прехвърляне до 100% от въртящия момент на задната ос, като предната ще се включва само при нужда. За седана се предлагат актимни стабилизатори за напречна устойчивост Dynamic Ride, които се захранват от отделна 48-волтова система. Тяхната цел е да минимализират накланянето на каросерията.

Снимки: Bentley

0 от 500