IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият модел на Cupra стъпи на пътя

Новата марка тества всъдехода Formentor в реални условия

Първият модел на Cupra стъпи на пътя

Марката Cupra, която разработва високопроизводителни автомобили на базата на Seat, е почти готова да производството на първия си напълно самостоятелен модел - всъдехода Formentor. Той беше изпратен за тестове в реални условия по пътищата на испанския остров Майорка. 

Мястото за изпитанията не е избрано случайно - автомобилът е кръстен на нос Форментор в северната част на острова. Това да първите тестове на всъдехода, чието серийното производство ще стартира през следващата година.

Formentor е построен на същата платформа, на която е и Seat Ateca, но е по-широк и по-нисък. Под капака на автомобила е поставен хибриден силов агрегат, развиващ мощност от 249 к.с. Само на електричество всъдеходът изминава до 50 км.

В основата на хибридната система е 1,5-литров бензинов двигател TSI на VW Group, който работи в комбинация с електромотор и автоматична скоростна кутия с два съединителя. Серийният Cupra Formentor ще се предлага и със стандартни бензинови мотори, както и във версия "мек хибрид" с 48-волтова система.

От гледна точка на дизайна Formentor изглежда доста динамично, като предната му част напомня на Leon, а ярките светодиодни фарове и агресивният заден дифузьор придават на всъдехода спортен вид. В салона ще се появи 10-инчова информационно-развлекателна система и цифров приборен панел.

Снимки: Seat

 

0 от 500