IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британци направиха моторно масло от използвани дъвки и стари елхи

В състава му влизат още употребявани батерии и силиконов уплътнител

Британци направиха моторно масло от използвани дъвки и стари елхи

Британската Nexcel, която е дъщерна компания на Castrol и се занимава с разработването на иновативни проекти, обяви, че е създала много необичайно автомобилно моторно масло.

По думите на компанията, чието седалище е в английския град Рединг, маслото е направено изцяло от отпадъци, а съставките му включват изхвърлени коледни елхи и дори използвани дъвки.

Nexcel - масло

От Nexcel уточняват, че за направата на 1 литър от новото масло са били нужни 180 употребявани дъвки, една елха, 14 стари батерии размер C, 500 милилитра използвано растително масло, 1 грам силиконов уплътнител и 1 литър отработено моторно масло. Това, разбира се, не са всички компоненти, използвани за създаването на иновативния продукт, а само тези, които Nexcel споменават. Но и тези съставки са доста изненадващи и смешни.

Най-любопитно е обаче, че компанията засега не планира серийно производство на маслото. Според нея създаването на такъв продукт е демонстрация на факта, че необходимите потребителски стоки днес могат да бъдат буквално направени от всичко.

0 от 500