IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA разкрива каква ще е следващата Optima

Топ-версията ще получи 2,5-литров двигател с 290 коня

KIA разкрива каква ще е следващата Optima

Корейският производител KIA продължава да тества новото поколение на Optima, а главният дизайнер на компанията - Бьонг Чул Ю, разкри пред изданието Autocar какво трябва да очакваме от модела. Според него, автомобилът ще получи изцяло нови екстериор и интериор.

"Промяната няма да бъде екстремна, но ще е прогресивна, като ще е съобразена с ярката индивидуалност на марката. Това означава, че ще бъдат използвани много от дизайнерските решения при другите модели на бранда", обясни дизайнерът.

Очаква се, че следващата Optima ще бъде доста по-агресивна, динамична и ярка в сравнение с предшественика си. Седанът ще получи модернизирана главна оптика, преработени брони и нова решетка на радиатора в стила на фастбека Stinger.

Промени ще има и в салона, където ще се появят няколко сензорни дисплея, като част от тях ще заменят стандартните бутони и превключватели.
Предполага се, че в гамата двигатели на новата KIA Optima ще остане 1,6-литровият турбомотор, предлаган в два варианта на мощност, като по-слабият ще получи стандартен 8-степенен автомат, а вторият - преселективна роботизирана скоростна кутия.

Топ-версията на модела ще разчита на 2,5-литров двигател от семейството Theta3. Неговата мощност ще бъде 290 к.с., като ще се съчетава с автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

Снимка: KIA

0 от 500