IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen разкри подробности за бъдещия Golf R

Хот-хечът няма да получи дрифт-режим и завиваща задна ос

Volkswagen разкри подробности за бъдещия Golf R

Следващото поколение на високопроизводителния хечбек VW Golf R няма да получи някои от основните оръжия на главните си конкуренти на пазара - Ford Focus RS и Renault Megane RS. За сметка на това, германският модел ще предложи на своите собственици повече мощност, разкри шефът на спортното подразделение на Volkswagen - Йос Капито, цитиран от Motor1.

Хот-хечът няма да бъде оборудван с дрифт-режим, с какъвто разполага Focus RS, а също така и със завиваща задна ос като при Megane RS. Според Капито, който е сред създателите на хот-хеча на Ford, режимът Drift изобщо не не е подходящ за Golf R.

VW Golf R

"Focus RS е създаден за получаване на невероятно усещане от управляемо поднасяне, но той не става за нашия автомобил. Що се отнася до завиващата задна ос, с каквато е оборудван Renault Megane RS, тя също няма да бъде използвана от нас, тъй като не е нужна на автомобил с размерите на Golf", обясни Капито.

Той потвърди, че новото поколение на VW Golf R ще поручи по-голяма мощност от досега. За справка, текущата версия на хот-хеча разчита на 2,0-литров тубодвигател с мощност 288 к.с. и 380 Нм въртящ момент.

Снимки: Motor1

0 от 500