IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Електрически модел сменя Audi TT

Съдбата на R8 обаче все още остава неясна

Официално: Електрически модел сменя Audi TT

Електрически модел ще смени популярния ТТ на Audi, официално обяви компанията, с което се слага край на една от най-интересните страници в развитието на марката.

Информацията обяви главният изпълнителен директор на компанията Брам Шот, който анонсира и специалната версия на ТТ - Quantum Gray Edition, която ще е първият автомобил на марката, който ще може да се поръчва онлайн.

Електромобилът, който ще наследи ТТ ще се появи до няколко години и за разочарование на феновете на модела, може изобщо да не е спортен, но пък ще е с цена, съизмерима с тази на ТТ.

Решението за съдбата на ТТ е резултат от желанието на босовете на Audi да „концентрират максимални ресурси в ключови проекти” за марката, както и да опростят моделната гама на бранда.

Още с дебюта си в края на 90-те години ТТ се превърна в една от иконите на автомобилния дизайн, а първото поколение на модела остава най-силното в историята му.

А дори и наследникът на ТТ да е спортен автомобил, пък бил той и електрически, все още няма гаранции, че той ще запази името на оригинала, като най-вероятно ще получи и означението e-tron.

Все още обаче остава неясна съдбата на доста по-скъпия спортен модел на Audi – R8, като Шот призна, че дискусията на най-високо ниво в компанията е била на тема дали R8 има нужда от наследник с двигател с вътрешно горене. Което означава, че скоро Audi може да влезе във все по-бързо растящата група на марки, които предлагат електрически суперавтомобили.

0 от 500