IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Superb стана първият хибрид на Skoda

Флагманът на чехите получи и всъдеходна версия

Superb стана първият хибрид на Skoda

Компанията Skoda представи обновения Superb, който стана първият хибриден модел в историята на марката. Освен това, флагманът на чехите е получил и всъдеходна версия Scout. 

Дизайнът на автомобила е обновен в еволюционен стил - отзад е променена графиката на светодиодните светлини, които са обединени с хромирана линия. Вместо логото на марката се появил надпис Skoda в стила на моделите Kamiq и Scala. 

Skoda Superb

Променени са и предни фарове - те вече са матрични и светодиодни, като тази технология дебютира при автомобил на Skoda. Различна е и решетката на радиатора, както и фаровете срещу мъгла. Новите брони увеличават дължината на Superb с няколко милиметра.

Освен нови цветове на каросерията, флагманът на чехите получава и допълнителни типове оформление на салона. На централната конзола и на приборния панел е поставен хром, има и допълнително осветление. Списъкът от допълнителни елементи Simply Clever е попълнен с допълнително пространство в багажника на комбито, както и с различна система за закрепване на багажа.

За автомобила са предвидени няколко бензинови и дизелови двигателя. Базов за модела е 1.5 TSI със 150 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия или 7-степенен "робот" . Следва версията 2.0 TSI с мотор със 190 или 272 к.с. и DSG. По-мощният вариант се съчетава със система за задвижване на четирите колела.

Дизелите са 1.6 TDI сък 120 к.с. и трансмисия DSG, 2.0 TDI Evo със 150 к.с., съчетан с механика или "робот", както и версия на същия мотор със 190 к.с. Тя се съчетава само с DSG и система 4х4.

Skoda Superb

За първи път в историята на Skoda се предлага хибридна модификация. При нея има бензинов 1.4 TSI двигател със 156 к.с., който работи с електрически мотор със 115 к.с. и 6-степенна DSG-кутия. Мощността на агрегата е 218 к.с., като той е взаимстван от обновения Volkswagen Passat GTE. 

Акумулаторът с капацитет 13 кВт/ч позволява изминаване на 55 км само на ток. Общият пробег на тази версия е 800 км. Хибридната Skoda Skoda Superb iV e по-непрактично в сравнение със стандартните версии. Акумулаторът в задната част намалява обема на багажника от 625 на 485 литра при лифтбека и от 660 на 510 литра при комбито.

Skoda Superb

Що се касае до версията Scout, тя е получила увеличен до 170 мм пътен просвет и специална защита на радиатора и на долната част на каросерията. Има допълнителен режим Rough Road, който увеличава клирънса с допълнителни 15 мм. Двигателите за Scout са 2,0-литровият дизел със 190 к.с.и 400 Нм, както и 2,0-литровиият бензинов мотор, който вече има 280 к.с. и 350 Нм.

Базовите варианти на обновения Superb излизат на пазара през лятото , а хибридната версия ще бъде пусната едва догодина.

Снимки: Skoda

0 от 500