IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го новия Opel Corsa (ГАЛЕРИЯ)

Петото поколение на хечбека стъпва на пазара през лятото

Ето го новия Opel Corsa (ГАЛЕРИЯ)

Първи официални снимки на новия Opel Corsa изтекоха в интернет-пространството. Петото поколение на модела дели една платформа с Peugeot 208 и за първи път в историята си ще получи изцяло електрическа версия.

Автомобилът, чиято официално премиера ще се състои съвсем скоро, е построен на платформата CMP (Common Modular Platform). Това шаси е разработка на PSA Peugeot Citroen и e в основата на Peugeot 208. Преминаването на нова архитектуа позволява на хечбека да отслабне със 108 кг. и така най-леката Corsa в историята тежи под 1 тон.

Opel Corsa

Според информациите до момента, първо на пазара ще стъпи електрическата eCorsa, която ще има пробег от 340 км с едно зареждане на батериите. След нея ще се появят модификациите с бензинови и дизелови двигатели. В оборудването на модела ще влязат матрични светодиодни фарове IntelliLux, които вече се поставят на Astra и Insignia.

Продажбите на новия Opel Corsa в Европа ще стартират през лятото, като първите доставки до крайните клиенти са планирани за лятото.

Снимки: Autocar

0 от 500