IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще си купите ли Lamborghini от правителството на Мексико?

Страната стартира програма "Робин Худ" в помощ на бедните

Ще си купите ли Lamborghini от правителството на Мексико?

Ще си купите ли конфискувано Lamborghini Murcielago, което е конфискувано от престъпник и сега се продава от правителството на Мексико? Този въпрос си задават много от колекционерите на скъпи автомобили от двете страни на Атлантика тази седмица, след като мексиканското правителство стартира програмата си „Робин Худ”. Най-общо казано, тя включва конфискация на скъпи автомобили от осъдени престъпници и забележете, поне един политик, след което тези коли се продават на търг, като парите отиват за програми, които подпомагат бедните в страната.

Проектът се движи от новосформирания Институт за връщане на откраднатите стоки на хората, начело на който е Рикардо Родригес. Точно той представи и първите коли за търга – 77 автомобила с обща стартова цена от около 1,5 милиона долара.

Освен споменатото Murcielago от 2007 година, тук влизат и различни модели Porsche, Mercedes, няколко Corvette-а и Ford Mustang кабрио.

Но на пазара няма да излизат само автомобили, но и конфискувани имоти, като парите от тях са предназначени за програми за рехабилитация на младежи, които имат проблеми с наркотиците. Предстои и търг за бижута, като приходите от него ще са за бедни семейства от планинската провинция Гереро.

0 от 500