IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият шеф на Daimer съкращава 20% от администрацията

Ола Калениус работи по програма за намаляване на разходите на концерна

Новият шеф на Daimer съкращава 20% от администрацията

Новият изпълнителен директор на Daimler - Ола Каленис, вече работи по програма на намаляване на разходите, наречена "Move". Тя трябва да бъде готова и да влезе в сила през лятото, съобщава германският вестник Handelsblatt, който се позовава на свои източници в концерна.

Калениус ще поеме ръководството на германския производител от Дитер Цетше след общото събрание на 22 май. Той ще започнe работа в условията на глобални търговски проблеми, които ще трябва да заобиколи и съответно да увеличи печалбите на Daimler.

Първата стъпка в тази посока е свиване на разходите за администрацията в централното управление на концерна с около 20%. Калениус предвижа и намаляване на парите, предназначени за разработката на нови модели, като това ще продължи до 2025 г.

В същото време новият шеф на Daimler смята да засили съюзите с други производители, като това ще помогне за увеличение на печалбите. В момента германският концерн си партнира с Renault, Nissan и BMW, като благодарение на това намалява разходите за разработка и производство на нови модели камиони, автобуси и леки автомобили.

Снимка: Daimler

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Поне да беше немец! ( преди 4 години )
    Дано тоя швед не обърка работите, както стана с волво и сааб!
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 4 години )
    Не си *** ве, само си сериозно увреден! От системно ползване на рено.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Фъкт!-тически ( преди 4 години )
    Мноу съм *** от първа немска гимназия съм.
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 4 години )
    и сега се усеща силно негативното влияние от допирни точки на Мерцедес с недоразумения като рено! Да се надяваме новия шеф да прекрати това.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Макарон ( преди 4 години )
    Точно "Административните" разходи са едно от перата, с които лесно се манипулира печалбата, също е начин за прикриване на тайни "хонорари". Тъй, не знам тоя момък дали няма да се подлхъзне на лед насред лято и да загине.
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Нали много продавали.Хе Хе Хе
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Просто е абсурдно да реже пари за разработка на нови модели във времена където всички влагат огромви средства за разработка на мобилни тостери
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Дано да успее в начинанието. Предполагам в централата е пълно с калинки на заплата, без да вършат нещо съществено. Притеснително е само, че и парите за нови модели ще реже. Точно това не трябва ,за да успее и да увеличи печалбите. Главния дизайнер да го уволни веднага. Моделната им линия с тези заоблени форми, стопове и светлини не са за марка като Мерцедес, а вътре с един ред телевизори и ред духалки е направо жив ужас. Това трябва да се промени моментално иначе успеха ще е мираж!