IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов дизел ще съживява продажбите на Opel Astra

Двигателят на PSA заменя досегашния 1,6-литров мотор

Нов дизел ще съживява продажбите на Opel Astra

В началото на април се появиха снимки на тестови прототип на обновения хечбек Opel Astra, а сега дойде ред и на комбито, което обаче крие интересна нови под капака си - дизелов двигател, който досега се поставяше на моделите на групата PSA.

Промените във външния вид при комбито на Astra са засегнали най-вече предната част. Автомобилът е получил нова решетка на радиатора, както и различни фарове, които в по-ниските нива на оборудване ще бъдат халогени, но в по-високите ще са напълно светодиодни.

Opel Astra

Останалата част от дизайна няма да претърпи промени и ще повтаря сегашната Astra. Именно надписът EcoTec D на багажника подсказва, че моделът ще премине към нова гама двигатели на френската PSA Group, която е собственик на германския бранд. 

Вероятно, под капака на обновената Astra е разположен 1,5-литровия дизелов мотор BlueHDI, поставян на Peugeot 308. Неговата мощност е между 100 и 130 к.с. в зависимост от варианта, като ще заеме място на досегашния 1,6-литров дизел на  Оpel.

Предстоящият фейслифт на Astra трябва да съживи продажбите на модела в Европа. През 2018 г. те бяха ева 158 000, което е по-малко от резултата на основните конкуренти на пазара, най-вече Volkswagen Golf, Skoda Octavia и Ford Focus. 

Снимки: Motor1

 

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Изпреварващ ( преди 4 години )
    Аз отдавна съм стигнал до извода че от тая планета нищо не става и че мисленето на хората няма да се промени затова и замърсявам фърлям си *** където падне и нехая.Няма смисъл ако хая ме мислят за балъче за кво да пазя чисто .
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много интересно, къде бяха еко талибаните, когато зареждахме бензин 86, високо екологичен. След това се напълни тука с нов внос 86-90 г. кадети, голфове и пр., няма еко талибани. След това въведоха някакви еко норми - 1,2 и пр. до 6, пак няма еко талибани. Изведнъж някакъв човек открил топлата вода, от слънце и вятър прави коли и се напълни с еко талибани и всички повтарят дизела, бензина. А колите на оня човек сами трепят хора, няма нужда да чакаш фините частици. Обаче зор, купете си.
  • #7
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    Сменят може би най-добрия двигател на Опел с *** на Пежо и очакват да скочат продажбите? Е няма да стане! Франсетата убиват Опел продавайки ребрандирани пежа. Тия дребни сметки и тарикатлъци с мащаба на производство накрая ще доведат до още по-голям отлив на клиенти
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    М ( преди 4 години )
    Зависи и от цената.
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Дизела на ПСА е сравнително рафиниран и с малко вибрации, но все пак ги има. А повечето от другите неща които си описал важът за почти всички дизели. Този двигател е направен преди промяната в изискванията за емисии. И е нов само за Опел.
  • #4
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Ако изкарат ( преди 4 години )
    После се започват едни дюзи, демпферна шайба, ремък, обегач, маховик плюс съединител и помпа, турбина ангренаж к-т. А преди това маркучи интеркулер се смятат консумативи. Без да смятаме задължителните обслужвания които са доста по скъпи в сравнение с бензинова кола. Плюс вибрациите като в трактор....
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    може дори и повече, ако се поддържа (като всеки дург). Но са малко капризни към горивото, искат си качествно. Който кара диезел (че дори и бензин) и е зареждал отвъд Калотина, знае за какво става дума.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    абе какво става - неква деменция?! Франсетата уж са за най-еко нещата - оправили си емисии ала бала и хоп - нов дизел?! това ако не е лицемерие здраве му кажи :)
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Дизелите на Пежо са върха! Почти без проблеми изкарват 150 000 км., че дори и 160 000 мм.